Tokiko Elikadura sistema eraginkor eta eraldatzailea
Azalpena
Uda Ikastaro honen bidez, Analizaremos y conoceremos la importancia de los circuitos cortos y las ventas de proximidad. Veremos los efectos adversos del consumo autóctono y de la época.
Helburuak
Zirkuitu laburrak eta hurbileko salmenta eredu ezberdinak ezagutzea.
Elikadura balio katea osatzen duten eragileekin, bertako produktuen kontsumoaz solastea.
Tokiko elikadura sistema ezberdinak ezagutzea.
Gizartearen sentsibilizazioan eragitea eta kanpoko zein bertako proiektu ezberdinak ezagutaraziko ditugu.
Jarduera nori zuzenduta
- Unibertsitateko ikaslea
- Profesionalak
- Publiko orokorra
Kolaboratzaileak
Programa
2022-09-16
Erregistroa
Inaugurazio instituzionala. Parte hartzeko ordena:
- Xabier Arruti Olazabal | Gipuzkoako Foru Aldundia - Nekazaritza eta Landa Garapeneko zuzendaria
“Gipuzkoako Azoken Sarea“
- Miren Arantza Madariaga Aberasturi | Elika Fundazioa - Zuzendaria
“Sistemas alimentarios territorializados“
- Daniel Lopez Garcia | Ciudades Agroecológicas
Kafe tartea
Mahai ingurua: Mahai ingurua
- Andoni Mikelarena Urdangarin | Biziola-Bizigaia
- Ainhoa Narbaiza Irizar | Erein da Jan
- Iñaki Mendarte | Zopazoka
- Urdaspal Alberdi | Durangoko Azoka
Zuzendariak
Yurre Peñagarikano Zubeldia
Urkome
Hizlariak
Urdaspal Alberdi
Daniel Lopez Garcia
Daniel López García es doctor en Agroecología, Sociología y Desarrollo Rural Sostenible. Es Científico Titular en el Instituto de Economía, Geografía y Demografía del CSIC, y estrecho colaborador de la Fundación Entretantos. Su campo de trabajo abarca las Políticas Alimentarias Locales y Sistemas Alimentarios Locales de base Agroecológica, Metodologías Participativas para la Transición Agroecológica, la dimensión simbólica y cultural de dichas transiciones, y Redes Alimentarias Alternativas. Ha asesorado a procesos participativos de transición en territorios rurales, en el diseño y coordinación de los procesos de redacción de las estrategias alimentarias de ciudades como Valladolid, Segovia, Zaragoza y Barcelona. y ha sido coordinador de la Red de Municipios por la Agroecología (2017-2021).
Miren Arantza Madariaga Aberasturi
elika fundazioa
Zuzenbidean lizentziatua Deustuko Unibertsitatean, Genero Mainstreamingean espezialista Castellóko Jaume I Unibertsitatean. 2016tik gaur egun arte Elika Fundazioaren zuzendaria, Nekazaritzako Elikagaien Segurtasunerako Euskal Fundaziokoa, beraz, Euskadiko Ekonomia Zirkularraren Estrategiaren Batzorde Kudeatzaileko kidea, Euskadiko Ingurumen Esparru Planaren Elikadura Zirkularraren Funtsezko Proiektuaren erantzunkidea eta Euskadiko Gastronomia eta Elikaduraren Plan Estrategikoan parte hartzen duena. Elika Fundazioak Elikagaien Kaleratzearen aurkako Euskal Estrategia diseinatu eta abian jarri du. Elikagaiak xahutzearen aurkako Euskadiko Plataforma sortu du 100 erakunde baino gehiagotan. Elika Fundazioak EAEko nekazaritzako elikagaien sektoreari laguntzen dio elikadura-sistema iraunkorrago baterako trantsizioan, Green Deal eta Agenda Basque Country 2030-ean sartutako Baserritik Mahaira Estrategiari jarraituz.
Iñaki Mendarte
Andoni Mikelarena Urdangarin
Ainhoa Narbaiza Irizar
Matrikula prezioak
Aurrez aurre | 2022-09-16 arte |
---|---|
0 EUR | |
0 EUR | |
0 EUR | |
0 EUR | |
0 EUR |
Kokalekua
D`elikatuz
Santamaria-Andre Mari Kalea, 24, 20240 Ordizia, Gipuzkoa
Gipuzkoa
D`elikatuz
Santamaria-Andre Mari Kalea, 24, 20240 Ordizia, Gipuzkoa
Gipuzkoa
Sustainable development goals
2030 Agenda da nazioarteko garapenerako agenda berria. Nazio Batuen Erakundeak onartu zuen 2015eko irailean eta giza garapen jasangarriaren aldeko tresna eraginkorra izan nahi du planeta osoan. Haren zutabe nagusiak dira pobrezia errotik desagerraraztea, zaurgarritasunak eta desberdintasunak urritzea, eta jasangarritasuna bultzatzea. Aukera paregabea eskaintzen du mundua 2030. urtea baino lehen aldatzeko eta pertsona guztien giza eskubideak bermatzeko.
3 - Osasuna eta ongizatea
Bizitza osasuntsua bermatzea eta pertsona guztien ongizatea sustatzea, adin guztietan. Gai gakoak: osasun estaldura unibertsala, sexu eta ugalketa osasuna, trafikoagatik, poluzioagatik eta produktu kimikoengatik istripua izan duten pertsona kopurua txikitzea, amen eta jaioberrien heriotza tasa murriztea, HIESa bezalako epidemien amaiera, hepatitisari eta urak transmititutako gaixotasunei aurre egitea, drogen eta alkoholaren prebentzioa, tabakoaren kontrola.
Informazio gehiago11 - Hiri eta komunitate jasangarriak
Hiriak eta giza asentamenduak inklusiboak, seguruak, erresilienteak eta jasangarriak izatea lortzea. Gai gakoak: sarbidea etxebizitza eta oinarrizko zerbitzu egoki, seguru eta irisgarrietara, garraio sistema egokiak eta jasangarriak, hirigintza inklusiboa, plangintza eta kudeaketa parte hartzailea, kultura eta natura ondarearen babesa, airearen kalitatea, hondakinak, berdeguneak, hiriguneen, hiri inguruen eta landa inguruneen arteko loturak.
Informazio gehiago12 - Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak
Kontsumo eta ekoizpen eredu jasangarriak bermatzea. Gai gakoak: baliabide naturalen kudeaketa jasangarria eta erabilera eraginkorra, atmosferara, uretara eta lurzorura askatutako partikula kimikoak murriztea, hondakinak gutxitzea, birziklatzea, berrerabiltzea eta murriztea, jardunbide jasangarriak, erosketa publiko jasangarria, bizimodu jasangarriak, erregai fosilei ematen zaizkien laguntza ez-eraginkorrak arrazionalizatzea.
Informazio gehiago