Tokiko elikadura sistema jasangarri eta osasuntsua
Azalpena
Uda Ikastaroa aurrez aurre ospatuko da eta online zuzenean parte hartzeko aukera ere egongo da ZOOM bidez. Matrikula prozesuan nola parte hartuko duzun aukeratu: aurrez-aurre edota online zuzenean.
Uda Ikastaro honen bidez, tokian tokiko elikagaiak balorean jarri nahi ditugu, kalitatea, elikagari-segurtasuna eta jasangarritasuna sustatuz.
Horretarako, Frantzia eta Kataluiniako bi hizlari izango ditugu, beraien esperientziak kontatzeko. Jarraian, Euskal Herriko hainbat esperientzia izango ditugu, mahai-inguru batean elkarrekin hausnarketa egin eta publikoaren partaidetza sustatuz, erreflexio amankomuna egin ahal izateko.
Ikastaro honetan, elikadura katea osatzen dute eragile eta kontsumitzaileak bildu nahi ditugu, eta esperientzia ezberdinak ezagutu eta bideak irekitzen lagundu nahi diegu.
Helburuak
Bertako produktuak balioan jartzea.
Elikaduraren balio katea osatzen duten esperientzia ezberdinak ezagutaraztea.
Bertako produktuen eskeintza eta komertzializazioa hobetzeko aukerak eskeintzea.
Jarduera nori zuzenduta
- Unibertsitateko ikasleak
- Unibertsitarioak ez diren ikasleak
- Irakasleak
- Profesionalak
- Publiko orokorra
Metodologia
Ikastaroaren lehen zati batean bi ponentzia izango ditugu bertako produktuen merkaturatze esperientziei buruz eta jarraian mahainguru bat egun dauden esperientzia ezberdinen arteko elkartrukaketa bat eginez eta ikuslegoaren partaidetza bultzatuz.
Kolaboratzaileak
Programa
2021-09-24
Erregistroa / Registro
Jardueraren zuzendaritzaren aurkezpena
- Ana Mari Eizagirre Landaola - Presidente
“Mendinet: Acercamiento Rural-Urbano. Poniendo en valor la agricultura y productos locales.“
- Ainhoa Zabala Grupo de Acción Local Mendinet - Mendinet-eko teknikaria
- Jimena Velasco Grupo de Acción Local Mendinet - Mendinet-eko teknikaria
“Laborantza herrikoi eta iraunkorra: esperientzia praktikoak“
- Iker Elosegi Laborantza ganbara - Koordinazio orokorra
“Plan Estratégico de la alimentación de Catalunya y las infraestructuras de apoyo a la pequeña producción alimentaria“
- Albert Puigvert ARCA - Gerente
Atsedena
Mahai ingurua: Mahai ingurua
- Jon Legorburu Labore Oarso
- Jon Garai Ekolade
- Miren Prieto Lopez Prieto Lopez Lakari kooperatiba
- Joseba Otondo Bikondoa Baztango alkatea
Zuzendariak
Mikel Zendoia ---
Behemendi
Yurre Peñagarikano Zubeldia
Urkome
Hizlariak
Ana Mari Eizagirre
Iker Elosegi
Jon Garai
Jon Legorburu
Joseba Otondo Bikondoa
Baztango Udala
Joseba Otondo Biondoa (Elizondo 1977) Ikus-Entzunezko Komunikazioan lizentziaduna EHUn Gizarte komunikazioa doktorego graduondokoa egina. Geografiako ikasketak Baztango alkatea 2015etik
Miren Prieto Lopez Prieto Lopez
LAKARI KOOP. ELK. TXIKIA
Albert Puigvert
Jimena Velasco
Ainhoa Zabala
Matrikula prezioak
Aurrez aurre | 2021-07-05 arte | 2021-09-24 arte |
---|---|---|
0 EUR | - | |
- | 44,00 EUR | |
- | 37,00 EUR | |
- | 31,00 EUR | |
- | 37,00 EUR | |
- | 37,00 EUR | |
- | 37,00 EUR |
Online zuzenean | 2021-06-07 arte | 2021-07-05 arte | 2021-09-24 arte |
---|---|---|---|
0 EUR | - | - | |
- | - | 44,00 EUR | |
- | - | 37,00 EUR | |
- | - | 31,00 EUR | |
- | - | 37,00 EUR | |
- | - | 37,00 EUR | |
- | - | 37,00 EUR |
Kokalekua
Orona Ideo, Jauregi Bailara, s/n, 20120 Hernani
Gipuzkoa
Sustainable development goals
2030 Agenda da nazioarteko garapenerako agenda berria. Nazio Batuen Erakundeak onartu zuen 2015eko irailean eta giza garapen jasangarriaren aldeko tresna eraginkorra izan nahi du planeta osoan. Haren zutabe nagusiak dira pobrezia errotik desagerraraztea, zaurgarritasunak eta desberdintasunak urritzea, eta jasangarritasuna bultzatzea. Aukera paregabea eskaintzen du mundua 2030. urtea baino lehen aldatzeko eta pertsona guztien giza eskubideak bermatzeko.
3 - Osasuna eta ongizatea
Bizitza osasuntsua bermatzea eta pertsona guztien ongizatea sustatzea, adin guztietan. Gai gakoak: osasun estaldura unibertsala, sexu eta ugalketa osasuna, trafikoagatik, poluzioagatik eta produktu kimikoengatik istripua izan duten pertsona kopurua txikitzea, amen eta jaioberrien heriotza tasa murriztea, HIESa bezalako epidemien amaiera, hepatitisari eta urak transmititutako gaixotasunei aurre egitea, drogen eta alkoholaren prebentzioa, tabakoaren kontrola.
Informazio gehiago11 - Hiri eta komunitate jasangarriak
Hiriak eta giza asentamenduak inklusiboak, seguruak, erresilienteak eta jasangarriak izatea lortzea. Gai gakoak: sarbidea etxebizitza eta oinarrizko zerbitzu egoki, seguru eta irisgarrietara, garraio sistema egokiak eta jasangarriak, hirigintza inklusiboa, plangintza eta kudeaketa parte hartzailea, kultura eta natura ondarearen babesa, airearen kalitatea, hondakinak, berdeguneak, hiriguneen, hiri inguruen eta landa inguruneen arteko loturak.
Informazio gehiago12 - Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak
Kontsumo eta ekoizpen eredu jasangarriak bermatzea. Gai gakoak: baliabide naturalen kudeaketa jasangarria eta erabilera eraginkorra, atmosferara, uretara eta lurzorura askatutako partikula kimikoak murriztea, hondakinak gutxitzea, birziklatzea, berrerabiltzea eta murriztea, jardunbide jasangarriak, erosketa publiko jasangarria, bizimodu jasangarriak, erregai fosilei ematen zaizkien laguntza ez-eraginkorrak arrazionalizatzea.
Informazio gehiago